شناسه سوره کافرون
3- مکی و مدن بودن
قرآن کریم به تدریج بر نبی مکرم اسلام نازل شد. پیامبر () در طول بیست و سه سال رسالتش و به تدریج، صد و چهارده سوره را از راه وحی و به واسطه جبرئیل، امین وحی، دریافت کرد. چون دوران رسالت پیامبر () به دو بخش زمان رسالت رد مکه به مدت سیزده سال و زمان رسالت در مدینه به مدت ده سال تقسیم شد، به طور طبیعی سوره های قرآن به دو گروه سوره های مکی و مدنی تقسیم می شود.
مفسران و دانشوران علوم قرآنی در بارة مکی یا مدنی بودن شماري از سوره ها و آیات قرآن کریم اختلاف نظر دارند؛ از این رو بهره گیری از احادیث در این موضوع می تواند کارساز باشد و احادیث درباره مکی و مدنی در حدي نیست که بتوان با استفاده از آنها، سوره هاي مکی و مدنی را بطور کامل معرفی کرد. لذا در اینکه سوره های قرآن کریم مکی است یا مدنی اختلاف نظر وجود دارد و در تفاسیر های مختلف دو قول ذکر شده است: 1- مکی 2- مدنی
مفسرین در اینکه سوره مورد بحث(سوره کافرون) مکی است یا مدنی، اختلاف کرده اند و بیان کرده اند که از سیاقش برمی آید که مکی است؛ اما برخی گفته اند این سوره مبارکه مدنی است. همچنین در تفسیر نمونه آمده است که: اين سوره در"مكه” نازل شده، و لحن و محتواى آن گواه روشنى بر اين معنى است، شأن نزول این سوره، دليل ديگرى بر اين مدعا است و اينكه بعضى احتمال دادهاند مدنى باشد بسيار بعيد به نظر مىرسد و برخی نیز گفته اند: این سوره مکی است و بعد از سوره ماعون نازل شده است.